Bavel, 2010 - 2011

Uitbreiding woonhuis

Omschrijving

De woning aan de lijndonksebaan in Bavel is verbouwd en voorzien van dakkapel en zonneboiler. Daarnaast is de woning uitgebreid met een volume waarin zich een nieuwe woonkamer en keuken bevinden. De relatie met de tuin was voor het ontwerp van dit nieuwe volume het belangrijkste uitgangspunt. De grote glazen puien zijn voorzien van grote overstekken om in de zomer de zon buiten te houden. De gelamineerde houten dakliggers bepalen met hun waaiervorm de structuur van de binnenruimte. Om dit te benadruk loopt het glas door tot tussen de liggers. De schuine kolom op de hoek versterkt de uitwaaierende beweging van het dak.

 

Type:                    Particuliere woning, renovatie en uitbreiding

Status:                 Opgeleverd mei 2011

Aannemer:        Bouwbedrijf Kock, Alphen

Adviseurs:          Ingenieursbureau Van Maris (Constructeur)