Kiemkracht 64, Malden, 2016

Bijeenkomstgebouw voor agrarisch-natuur-en-milieueducatie

Kiemkracht 64 is een plek van 1,2 ha land in Malden, net buiten Nijmegen. Kiemkracht 64 is een stichting met als doel het aanleggen van een eetbaar landschap en het creëren van een inspirerende plek. Kiemkracht 64: Als stichting willen we zorg dragen voor de aarde. De manier waarop wij dit vormgeven is door in co-creatie met de natuur het landschap in te richten. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit van planten en dieren, met zo veel mogelijk eetbare soorten en waar we activiteiten uitnodigen die in verbinding staan met het land. Voor meer informatie over Kiemkracht 64 kijk op hun website. http://kiemkracht64.com/

Het gebouw is bestemd voor educatie. Er zijn dus verschillende cursusruimtes te vinden in het gebouw. Daarnaast is er een ruime zitruimte met keuken en een winkel. Het gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk. Op het zuiden is een groot terras te vinden.
Het gebouw bestaat volledig uit natuurlijk- en hernieuwbare materialen. De vloer bestaat uit houten balken met isolatie van schelpen. De wanden zijn opgetrokken uit houtskeletbouw en kalkhennep. De wanden worden zowel aan de binnenkant als de buitenkant gestuct. Aan de binnenkant met leem en aan de buitenkant met een kalkstuc. De draagconstructie bestaat uit ruwe boomstammen. Het dak is geïsoleerd met houtvezelplaten en afgewerkt met een wild ogend groendak.

 

Extra informatie

  • Type:Bijeenkomstgebouw
  • Status:Gerealiseerd
  • Aannemer:Uitvoering in eigen beheer
  • Adviseurs:B2CO (constructie)
  • Projectteamlid:Nick van Dijke

Media