Nijmegen, 2013

Meergeneratie woonproject Nijmegen

Meergeneratie Woonproject Nijmegen is een collectief particulier initiatief voor de bouw van 52 ecologische woningen in de nieuwe wijk de Vossenpels in Lent (Nijmegen). Duurzaam en gemeenschappelijk wonen in sociale huurwoningen staat centraal. Het doel van het project is het realiseren van zorg en ondersteuning van kinderen, ouderen en mensen met een beperking in de eigen omgeving.

De woongemeenschap in Lent is een heel mooi voorbeeld van hoe je met elkaar, vanuit samenwerking en respect, (bewoners MWN, gemeente Nijmegen, woningbouwvereniging Talis, aannemer Wijnen Bouw Someren en BBC, stedenbouwkundige We Love The City, en Bouwen met Mensen ) een heel fraaie woonomgeving kunt realiseren.

De 65-jarige Rob Lindhout is een van de mensen achter MWN. De Nijmegenaar is bekend met woongroepen. "Toen ik enkele jaren geleden hoorde van dit initiatief heb ik me direct aangesloten. Ik zie gezamenlijk wonen als dé woonvorm. Samen kun je meer. Spullen delen en elkaar helpen staat centraal", aldus Rob Lindhout.

 

Extra informatie

  • Type:Woningbouw
  • Status:Opgeleverd februari 2016
  • Aannemer: Wijnen Bouw Someren
  • Adviseurs:Raadgevend Ingenieursbureau Van Nunen (constructie), We Love The City (stedenbouw)
  • Projectteamlid:Daan Bolier, Nils Hoffmans, Nick van Dijke