Woning voor het ‘Buitenleven’, Breda, 2021

Dit definitieve ontwerp voor een woning in het buitengebied van Breda is gebaseerd op het ‘Buitenleven’. In het midden op de veranda bevindt zich de buitenkeuken. Deze plek geeft beschutting en uitzicht over het terrein en fungeert als middel punt. De veranda wordt omsloten door een glazen gang die de verbinding ‘binnen/buiten’ versterkt. Aan de uiteinden zijn de woonkamer en keuken gesitueerd. Hierdoor ontstaat er steeds een gebruiksbeweging van links naar rechts en visa versa. Achter de gang zitten de meer besloten ruimtes zoals de slaapkamers en badkamer.

Door de organische vormgeving zowel in plattegrond als het dakvlak en de aarden wal, is de woning volledig ingebed in zijn context.  Links naast het hoofdblok is het bijgebouw gesitueerd, dit gebouw dient als functionele overgang van de tuin naar de woning. In dit bijgebouw zit een keuken, douche en opslag.

Extra informatie

Type: Woning

Status: Welstand

Aannemer: n.t.b.

Adviseurs: n.t.b.

Projectteamlid: Nick van Dijke

Media