Nick van Dijke

Architect

Biografie

Nick van Dijke (1992) werkt al verschillende jaren bij Van Laarhoven Combinatie Architecten. Het is ooit begonnen met snuffel stage op de middelbare school, daarna is hij nooit meer weggegaan. Hij is zich blijven ontwikkelen, via het MBO, HBO en zelfs de academie van Bouwkunst. Nu is hij architect bij Van Laarhoven.

Tijdens zijn studie heeft Nick zich gespecialiseerd in het bouwen en ontwerpen met biobased materialen. Daarnaast is hij Cum Laude afgestuurd aan de Academie van Bouwkunst op sociale woonvormen en het verdichten / activeren van woonwijken. Als kers op de taart heeft Nick meegedaan aan de Archiprix NL 2022. Hier strijden de beste 30 afstudeerwerken om deze prestigieuze prijs. Op kantoor is Nick de drijfveer achter het presentatie- en tekenwerk.

Architectuur moet bijdragen aan het rusteloos verkennen – het ontwikkelen van de intuïtie van zowel individuen als collectieven – bij het organiseren van hun rituelen, routines, reizen, ruimtelijke prestaties en sociale contacten. Het ervaren van andere mensen, hun dagelijkse routine en het stimuleren van het ‘onverwachte’ is essentieel voor onze woonkwaliteit. De kunst van het bouwen draagt zodoende bij aan een spannende en diverse leefomgeving.

false